VIDEO

Putin poslao poruku Ukrajini

Rekao je da je u stalnom kontaktu s dužnosnicima ministarstva obrane te da je uvjeren u realizaciju svih planova vezanih uz 'specijalnu vojnu operaciju'.
Vijesti / Svijet | 25. 06. 2023. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski predsjednik Vladimir Putin se pojavio na državnoj televiziji kako bi ponovio da je predan 'specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini.

U svom je televizijskom pojavljivanju Putin dao potporu ruskim dužnosnicima obrane i vrhu vojske.

Rekao je da je u stalnom kontaktu s dužnosnicima ministarstva obrane te da je uvjeren u realizaciju svih planova vezanih uz 'specijalnu vojnu operaciju', prenosi Jutarnji.hr

To je njegovo prvo pojavljivanje na televiziji nakon što je jučer oružana pobuna prijetila svrgavanjem njegova režima.

Govorio je o svojoj predanosti ratu u Ukrajini, nazvavši 'specijalnu vojnu operaciju' svojim glavnim prioritetom.

"Ovime započinjem i završavam svoj dan", rekao je Putin, prenosi Reuters.

Mihail Kasjanov, bivši ruski premijer, kaže da je Wagnerova pobuna označila početak kraja za Vladimira Putina.

Kasjanov je na funkciji premijera bio od 2000. do 2004. godine, u međuvremenu je postao glasni Putinov kritičar za kojeg tvrdi da je trenutno u velikim problemima.

Za BBC je komentirao da bi Prigožin nakon putovanja u Bjelorusiju trebao produžiti do Afrike i boraviti negdje u džungli jer mu Putin nedavne događaje neće tek tako oprostiti. Smatra da će Prigožinov život sad biti pod velikim upitnikom.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova tvrdi da je Kina izrazila podršku trenutnom ruskom vodstvu, dok Putin pokušava stabilizirati zemlju nakon prekida pobune Wagnerovih plaćenika.

Kako prenosi Reuters, zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Andrej Rudenko prisustvovao je sastanku s kineskim ministrom vanjskih poslova Qin Gangom u Pekingu gdje su razgovarali o "međunarodnim" pitanjima.

Kopirati
Drag cursor here to close