'Skrivena kamera'

Uhićeni zbog lažnog cijepljenja, 400 eura plaćali 'uslugu'

Policija je koristila skrivenu kameru da snimi medicinsku sestru u glavnom centru za cijepljenje kako prazni špric cjepiva u maramicu prije nego što je nakratko stavila iglu na ruku pacijenta.
Vijesti / Svijet | 22. 12. 2021. u 08:21 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija je uhitila tri osobe u Palermu, na Siciliji zbog distribucije Covid potvrda nakon lažnog cijepljenja.

Snimka s nadzorne kamere pokazuje kako se medicinska sestra pretvara da cijepi pacijente.

Antivakseri na Siciliji platili su medicinskoj sestri da im da lažna cjepiva protiv Covid-a kako bi dobili zdravstveni certifikat koji je obvezan za neke profesije, priopćila je policija u utorak, javlja Reuters.

Tri osobe, uključujući medicinsku sestru i lokalnog vođu pokreta poznatog u Italiji kao 'No-Vax', uhićene su i suočeni su s optužnicom za korupciju i krivotvorenje.

Policija je koristila skrivenu kameru da snimi medicinsku sestru u glavnom centru za cijepljenje kako prazni špric cjepiva u maramicu prije nego što je nakratko stavila iglu na ruku pacijenta.

Na ovaj način izdato je desetak zdravstvenih propusnica, uključujući i jednu koja je izdana pripadniku policije.

Lokalni mediji izvještavaju da su ljudi plaćali i do 400 eura za ovakvu uslugu.

''Otkrili smo mračnu i opasnu zavjeru ovih antivaksera koji se ne libe ničega u kršenju zakona'' - rekao je policijski komesar Palerma Leopoldo Laricchia u izjavi za medije.

U nastojanju da suzbije infekcije izazvane Covidom, vlada je uvela obvezno cijepljenje za zdravstvene radnike, nastavnike, policiju i vojsku.

Italija je od 6. prosinca dodatno pooštrila ograničenja za osobe koje još uvijek nisu cijepljene ograničavajući im pristup nizu mjesta i usluga, uključujući sjedenje u zatvorenom prostoru u barovima i restoranima, ulazak u muzeje i kina, klubove, kao i pristup sportskim događajima.

Oko 81 posto stanovništva Italije primilo je jednu ili obje doze cjepiva - što je jedna od najviših stopa cijepljenja u Europi - dok je 26 posto stanovništva primilo i dodatnu, treću dozu.

Kopirati
Drag cursor here to close