Zima bez plina

Ugodan poziv njemačkim umirovljenicima stiže iz Grčke

"Na jesen i zimu bilo bi nam veliko zadovoljstvo u Grčkoj pozdraviti njemačke umirovljenike koji žele provesti sredozemnu zimu s grčkim gostoprimstvom, blagim temperaturama i kvalitetnom uslugom"
Vijesti / Svijet | 14. 07. 2022. u 21:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grčki ministar turizma Vasilis Kikilias pozvao je njemačke umirovljenike da izbjegnu eventualne nestašice i poskupljenje plina te jesen i zimu provedu u Grčkoj, prenosi u četvrtak dnevnik Bild.

"Na jesen i zimu bilo bi nam veliko zadovoljstvo u Grčkoj pozdraviti njemačke umirovljenike koji žele provesti sredozemnu zimu s grčkim gostoprimstvom, blagim temperaturama i kvalitetnom uslugom", rekao je grčki ministar turizma Vasilis Kikilias za njemački dnevnik Bild.

Reporteri najtiražnijeg njemačkog dnevnika su, kao primjer za grad u kojem bi njemački umirovljenici mogli provesti zimu bježeći od eventualnih nestašica i drastičnih poskupljenja energenata, uzeli grad Chaniu na Kreti.

U tekstu se navodi da se izvan sezone jednosoban stan ovdje može iznajmiti za 300 eura, a i lista cijena namirnica pokazuju osjetno niže cijene nego u Njemačkoj, prenosi Hina.

Osim toga na ovom je sredozemnom otoku, kako se navodi, cijele zime toplo i nije potrebno grijanje.

Gradonačelnik Chanie, Panagiotis Simandirakis, ističe u svom pozivu njemačkim umirovljenicima kako na Kreti preko cijele zime nije potrebno grijati.

„Mi pozivamo sve Nijemce da dođu preko zima nama na Kretu, daleko od svih kriza“, rekao je Panagiotis za Bild.

Grčki političar time je aludirao na vijesti o mogućim nestašicama plina u Njemačkoj preko zime i moguća dodatna poskupljenja energenata.

Kopirati
Drag cursor here to close