Afera

U uredu belgijske ministrice obrazovanja pronađeno 50 vrećica kokaina

Désir je 15. prosinca obaviještena da je pomoćnik zadužen za opremu i logistiku u njezinu uredu uhićen u sklopu istrage o trgovini drogom.
Vijesti / Svijet | 26. 01. 2024. u 12:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom pretrage ureda belgijske ministrice obrazovanja francuskog govornog područja Caroline Désir (PS), u prosincu je pronađeno 50 malih vrećica kokaina.

Désir je 15. prosinca obaviještena da je pomoćnik zadužen za opremu i logistiku u njezinu uredu uhićen u sklopu istrage o trgovini drogom, rekao je njezin glasnogovornik u priopćenju za tisak potvrđujući ranija izvješća lista La Dernière Heure, prenosi The Bruxelles Times, piše N1.

Suradnja s istražnim sucem

"Dan poslije proveden je postupak razrješenja zbog zlouporabe povjerenja sukladno propisima koji vrijede za ministarske dužnosti", napisala je na društvenim mrežama ministrica. "Istoga dana pretresen je njegov ured kako bi se provjerilo ima li sumnjivih predmeta. Otkriveno je oko 50 vrećica s bijelim prahom."

Ured je zatim kontaktirao odvjetnika kako bi započeo suradnju s istražnim sucem, što znači da je "počeo raditi s istražiteljima na vlastitu inicijativu", dodala je Désir.

Istražitelji oduzeli torbe

Osigurana je puna suradnja nadležnih tijela, a torbe su isti dan oduzeli istražitelji.

"Nisu otkrili ništa više i od tada ne žele intervjuirati niti jednog drugog člana ureda", navela je ministrica

Kopirati
Drag cursor here to close