Španjolska

11 tona kokaina u tunjevini

Među uhićenim se nalaze državljani Albanije, Dominikanske Republike, Kolumbije i Španjolske
Vijesti / Svijet | 12. 12. 2023. u 20:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Španjolska policija zaplijenila je u dvije odvojene akcije čak 11 tona kokaina u pošiljkama tunjevine iz Latinske Amerike, javlja Anadolu.

Kako navode španjolski mediji, za šverc ovog narkotika bio je zadužen balkanski kartel zbog čega je uhićeno 20 osoba povezanih s dvije balkanske kriminalne organizacije.

Među uhićenim se nalaze državljani Albanije, Dominikanske Republike, Kolumbije i Španjolske.

U priopćenju španjolske nacionalne policije navodi se da je kokain zaplijenjen tijekom operacija u lukama Vigo na sjeveru Španjolske i Valenciji na istoku zemlje.

U zajedničkoj akciji Nacionalne policije i Finansijske policije zaplijenjeno je 7,5 tona kokaina iz kontejnera koji su pristigli u luku Vigo i 3,4 tone kokaina iz kontejnera u luci u Valenciji.

Policija je objavila da je droga bila namijenjena za europsko tržište.

Španjolska policija istražuje kompaniju koja je uvezla smrznute tune s kokainom, jer vlasti imaju dokaze da njeni rukovodioci nisu samo bili svjesni onoga što se događalo, već su bili i dio cijelog posla.

Pojedini mediji navode da je kontejnerski brod prevozio drogu iz Južne Amerike do Španjolske.

Dio tereta u španjolskim lukama detaljno je pregledan pomoću skenera Poreske uprave.

Međutim, ni na jednom od kontrolnih punktova nije mogla biti otkrivena droga, koja je bila dobro upakovana i skrivena među ribom.

Droga je pripremljena u Kolumbiji te dopremljena u Špa njolskeu kontejnerima preko Ekvadora i ostavljena mjesec dana u lukama Valencije i Viga.

Španjolske vlasti objavile su da je ovo akcija protiv krijumčarenja droge u kojoj je u posljednje vrijeme zaplijenjena najveća količina droge u zemlji.

Kopirati
Drag cursor here to close