Turska

Srušio se zrakoplov za gašenje požara, nema preživjelih

Iz ureda guvernera Kahramanmarasa su naknadno priopćili da se nesreća dogodila u dolini Kisik i da nitko od posade nije preživio nesreću.
Vijesti / Svijet | 14. 08. 2021. u 17:55 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osam članova posade zrakoplova za gašenje požara je poginulo, kada se danas zrakoplov srušio na jugu Turske.

Riječ je o letjelici koju je Generalna direkcija turskih šuma (OGM) iznajmila od Rusije, a letjelica je nestala s radara tijekom gašenja požara u Kahramanmarasu.

Na mjesto nesreće poslane su brojne nadležne spasilačke službe, javlja Anadolija.

Guverner Kahramanmarasa Omer Faruk Coskun za AA je kazao da se nesreća dogodila tijekom gašenja požara koji je izbio jutros kao posljedica udara groma.

Iz ureda guvernera Kahramanmarasa su naknadno priopćili da se nesreća dogodila u dolini Kisik i da nitko od posade nije preživio nesreću.

Ministarstvo obrane Turske je potvrdilo vijest o padu zrakoplova tima Be-200 i priopćilo da je i rusko izaslanstvo poslano na očevid.

Foto: Anadolija / U padu zrakoplova nitko nije preživio

U priopćenju se navodi da je u trenutku nesreće u zrakoplovu bilo pet ruskih i troje turskih članova posade. Navodi se i da se zrakoplov srušio pri pokušaju slijetanja nakon sudjelovanja u akciji gašenja požara.

Istraga o uzroku nesreće je u tijeku.

Be-200 je najveći amfibijski zrakoplov na svijetu i specijalno je dizajniran za borbe protiv požara. Ima nosivost do 12 tona vode.

 

Kopirati
Drag cursor here to close