Osobe pod privremenom zaštitom

U Hrvatsku stiglo 19 ranjenika iz Ukrajine

"Sve osobe ostvarit će status osoba pod privremenom zaštitom te sukladno zakonskim propisima i prava kao i druge raseljene osobe u Republici Hrvatskoj".
Vijesti / Svijet | 26. 04. 2023. u 15:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Hrvatsku su stigle ranjene osobe iz Ukrajine te će tijekom dana biti zbrinute u zdravstvenim ustanovama radi daljnjeg liječenja i rehabilitacije, izvijestilo je Ministarstvo hrvatskih branitelja.

U Hrvatsku je danas pristiglo 19 ranjenih osoba iz Ukrajine, u čijoj je pratnji 9 osoba, članova njihovih obitelji, dodaje se u priopćenju.

"Sve osobe ostvarit će status osoba pod privremenom zaštitom te sukladno zakonskim propisima i prava kao i druge raseljene osobe u Republici Hrvatskoj. Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 16. ožujka 2023. godine donijela Odluku o pružanju pomoći u liječenju i rehabilitaciji ranjenih osoba iz Ukrajine u Republici Hrvatskoj. To uključuje prijem, trijažu, liječenje i rehabilitaciju ranjenih osoba iz Ukrajine.

S obzirom na iskustvo Domovinskog rata, Hrvatska je spremna podijeliti svoje znanje, stručnost i iskustvo s ciljem medicinskog zbrinjavanja ranjenih osoba iz Ukrajine", dodaju iz Ministarstva, a prenosi Index.hr.

"Sve ostale informacije će se komunicirati naknadno i redovito, a naglašavamo kako provedbom ove aktivnosti Vlada RH nastavlja ustrajno i dosljedno iskazivati potporu ukrajinskom narodu, kako u političkom, diplomatskom, vojnom, tako i u humanitarnim smislu", poručili su za kraj.

Kopirati
Drag cursor here to close