''Imam neke sumnje''

Trump želi "dopinšku kontrolu" prije debate s Bidenom

"Promatrao sam ga u debatama sa svim tim ljudima (drugim kandidatima za demokratsku nominaciju). Bio je loš, a protiv Bernieja je bio OK. Kako se to može protumačiti?", pita se Trump.
Vijesti / Svijet | 27. 08. 2020. u 07:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Donald Trump rekao je u srijedu da će zatražiti "dopinšku kontrolu" prije debate s Joeom Bidenom jer ima stanovite sumnje u vezi sa svojim demokratskim protukandidatom.

Ne iznoseći ni najmanji dokaz, stanar Bijele kuće rekao je u razgovoru za Washington Examiner da ga je zaintrigiralo naglo poboljšanje u nastupu Joea Bidena u debatama na demokratskim predizborima.

"Zatražit ćemo dopinšku kontrolu", rekao je, izrazivši čuđenje zbog uspjeha bivšeg potpredsjednika u posljednjoj debati s Berniejem Sandersom u ožujku.

"Promatrao sam ga u debatama sa svim tim ljudima (drugim kandidatima za demokratsku nominaciju). Bio je loš, a protiv Bernieja je bio OK. Kako se to može protumačiti?"

Republikanski milijarder je sličnu izjavu dao u jesen 2016. kada je natuknuo da je njegova tadašnja demokratska protukandidatkinja Hillary Clinton možda na drogama.

"Mislim da bismo se morali testirati na droge prije debate", rekao je na izbornom skupu u New Hampshireu.

"Ne znam što se s njom događa. Na početku posljednje debate bila je silno ushićena a na kraju se jedva dovukla do svog automobila", rekao je podrugljivo.

Prva debata u kojoj sudjeluju Donald Trump i Joe Biden predviđena je 29. rujna. Sljedeće dvije su 15. i 22. listopada.

Kopirati
Drag cursor here to close