Obratio se i Biden

Trump se obratio pristalicama: ‘Vrijeme je da odete kući‘

Kako je rečeno, policija je uspješno potisnula prosvjednike iz krila zgrade Kapitola u kojem se nalazi Senat, a nastavljaju s “uklanjanjem prosvjednika” iz istočnog i zapadnog krila.
Vijesti / Svijet | 06. 01. 2021. u 22:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prosvjednici koji su se nalazili u američkom Senatu uklonjeni su, javio je CNN nakon što je ova informacija potvrđena u washingtonska policiji.

Kako je rečeno, policija je uspješno potisnula prosvjednike iz krila zgrade Kapitola u kojem se nalazi Senat, a nastavljaju s “uklanjanjem prosvjednika” iz istočnog i zapadnog krila.

U samom Senatu se situacija smiruje, kako izvještava CNN, ali nije jasno kakva je situacija u Zastupničkom Domu SAD-a.

Javnosti se obratio i Joe Biden.

"Naša demokracija je napadnuta, to još nikada nismo vidjeli u povijesti".

"Napad na vladavinu prava, na predstavnike narodi. Bit ću potpuno jasan. Scene kaosa u Capitolu ne predstavljaju SAD, ne predstavljaju ono što mi jesmo".

"Ovo je kaos i mora prestati odmah. Pozivam ovu rulju da se povuče", rekao je Biden.

"Pozivam Trumpa da izađe na televiziju i održi svoje obećanje".

Potpredsjednik Sjedinjenih Američkih Država Mike Pence pozvao je na prekid nereda u zgradi Kongresa poručivši kako nasilje neće biti tolerirano, javlja Anadolu Agency (AA).

”Nasilje i razaranje u američkom Kongresu trebaju odmah biti prekinuti. Svi koji sudjeluju u neredima trebaju poštivati snage sigurnosti i odmah napustiti zgradu”, napisao je Pence na Twitteru.

Poručio je kako su mirni prosvjedi pravo svakog Amerikanca.

“Međutim, napad na zgradu našeg Kongresa neće biti toleriran i svi koji sudjeluju u ovim događanjima će odgovarati pred zakonom“, poručio je Pence.

Američki predsjednik Donald Trump pozvao pristalice da okončaju blokadu Kapitola, da "idu kući" i poštuju red i zakon.

Podsjetimo, neredi su nastali nakon što je pod utjecajem američkog predsjednika Donalda Trumpa, više tisuća prosvjednika se okupilo ispred Capitol Hilla i pokušalo je upasti u zgradu.

Nacionalna garda je poslana kako bi protjerala prosvjednike iz zgrade.

Neimenovana žena u kritičnom je stanju nakon što je pogođena u prsa u pucnjavi na Kapitolu, objavio je CNN, prenosi Hina.

Pristalice predsjednika Donalda Trumpa prethodno su probili policijski kordon i provalili u zgradu Kongresa.

Kopirati
Drag cursor here to close