Samo iskusni

Trump okupio elitne pravnike za ročište o opozivu

Uvrštavanjem u tim Dershowitza i Starra, predsjednik se okrenuo elitnim pravnicima koji su imali iskustva u nekim od najvećih pravnih drama u novijoj američkoj povijesti.
Vijesti / Svijet | 17. 01. 2020. u 21:30 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pravni tim američkog predsjednika Donalda Trumpa u njegovom predstojećem senatskom saslušanju o opozivu činit će bivši profesor prava na univerzitetu Harvard,  Alan Dershowitz, i Ken Starr, nezavisni savjetnik koji je bio istražitelj u slučaju bivšeg predsjednika Billa Clintona.

U timu će biti i Pam Bondi, bivša državna tužiteljica Floride, izjavila je za Associsted Press osoba bliska Trumpu koja je tražila da ostane anonimna jer nije bila ovlaštena da zvanično govori o toj temi.

Vodeće uloge Trumpovom timu obrane imat će pravni savjetnik Bijele kuće Pat Cipollone i Trumpov lični odvjetnik Jay Sekulow.

Uvrštavanjem u tim Dershowitza i Starra, predsjednik se okrenuo  elitnim pravnicima koji su imali iskustva u nekim od najvećih pravnih drama u novijoj američkoj povijesti.

Njihovo imenovanje daje predsjednikovom timu dodatno iskustvo u ustavnom pravu i u politici opoziva. Starrova istraga Clintonove afere s bivšom stažisticom u Bijeloj kući Monicom Lewinsky pomogla je u pokretanju procesa Clintonovog opoziva, posljednjeg takvog slučaja pred američkim Kongresom, prenosi Associated Press.

Kopirati
Drag cursor here to close