Australija

Sumnjiva kuverta izazvala evakuaciju osoblja u ruskom veleposlanstvu

Rusko veleposlanstvo u Australiji evakuirano je u četvrtak nakon što je primilo sumnjivo pakiranje, javljaju lokalni mediji.
Vijesti / Svijet | 03. 03. 2022. u 11:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija

Kako prenosi Sky News, veleposlantvu u Canberri dostavljena je koverta s bijelim prahom, što je izazvalo paniku među osobljem

Rusko veleposlanstvo u Australiji evakuirano je u četvrtak nakon što je primilo sumnjivo pakiranje, javljaju lokalni mediji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako prenosi Sky News, veleposlanstvu u Canberri dostavljena je koverta s bijelim prahom, što je izazvalo paniku među osobljem.

Policija i hitna služba stigle su na mjesto događaja, evakuirale osoblje i ogradile područje oko veleposlanstva.

Australska policija je potvrdila razvoj događaja, navodeći da je postavljen kordon i apelirajući na javnost da izbjegava to područje do daljnjeg.

Vlada Australije stala je uz svoje zapadne partnere i uvela ekonomske sankcije protiv Rusije i njenih najviših dužnosnika nakon napada te zemlje na Ukrajinu.

Veleposlanstvo rusije je u srijedu upozorilo Australce da se suzdrže od pogrdnih komentara na njenim službenim nalozima na društvenim mrežama nakon što je ispred njihovog sjedišta u Canberri održan prosvjed u znak podrške Ukrajini.

Kopirati
Drag cursor here to close