Nakon prekida vatre

Sukobi Palestinaca i izraelske policije kod džamije Al-Aqsa

Taj kompleks jedna je od najosjetljivijih lokacija u bliskoistočnom sukobu, a gomilanje napetosti u njenoj blizini tijekom svibnja potaknulo je sukob Izraela i Hamasa.
Vijesti / Svijet | 21. 05. 2021. u 15:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izraelska policija u petak je ispaljivala bombe za ošamućivanje prema Palestincima koji su bacali kamenice i Molotovljeve koktele na policajce pred džamijom Al-Aqsa u Jerusalemu, samo nekoliko sati nakon što su Izrael i Hamas dogovorili prekid vatre u Pojasu Gaze.

Glasnogovornik izraelske policije Micky Rosenfeld kazao je da su kamenice bacane prema policajcima koji su se nalazili na jednoj od kapija na ulazu u sveto mjesto, prenosi Reuters.

''Jedinice su odgovorile i ušle su u regiju Brda Hrama u cilju suzbijanja napetosti'' – dodao je.

Reutersovi očevici kazali su da su Palestinci bacali kamenice i Molotovljeve koktele ka policajcima u blizini kompleksa Al-Aqse, koji se nalazi na platou Starog grada u Jerusalemu, među muslimanima širom svijeta poznatom kao al-Haram al-Sharif, ili Plemenito svetište, a među Jevrejima kao Brdo hrama. Policija je također bacala bombe za ošamućivanje na grupu Palestinaca koja je marširala kroz teren kompleksa.

Taj kompleks jedna je od najosjetljivijih lokacija u bliskoistočnom sukobu, a gomilanje napetosti u njenoj blizini tijekom svibnja potaknulo je sukob Izraela i Hamasa kada je naoružana grupa počela ispaljivati rakete iz Gaze kao odgovor, a Izrael je uzvratio zračnim napadima.

Kopirati
Drag cursor here to close