Godine

Što je ovog puta pomiješao – Biden pričao s mrtvacima

Biden je napravio lapsus dok je prepričavao događaje sa sastanka G7 održanog 2020. godine, neposredno, nakon što je pobijedio na izborima.
Vijesti / Svijet | 08. 02. 2024. u 11:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Joe Biden je drugi put ovog tjedna pomiješao imena europskih lidera.

Tako je u jednom govoru o svojim susretima s državnicima dva puta spomenuo pokojnog njemačkog kancelara Helmuta Kohla koji je preminuo 2017. godine umjesto bivše kancelarke Angele Merkel, objavio je NBC News.

Govoreći na događaju u New Yorku na kojem je prikupljao sredstava za svoju predizbornu kampanju, Biden je, kako prenosi NBC News, nizao lapsuse, opisujući razgovore koje je vodio s europskim liderima na sastanku skupine G7 u Velikoj Britaniji 2021. godine.

Biden je na oba događaja rekao da ga je Helmut Kohl pitao kako bi reagirao da pročita da su neki ljudi upali u britanski parlament i ubili policajce "da bi zaustavili izbor premijera".

Summitu G7 2021. godine prisustvovala je tadašnja njemačka kancelarka Angela Merkel.

Američki predsjednik je prethodno u utorak, na predizbornom događaju u Las Vegasu, pomiješao francuskog predsjednika Emmanuela Macrona s nekadašnjim predsjednikom Francuske Francoisom Mitterrandom, koji je umro 1996. godine.

  / Anketa NBC Newsa

Biden je napravio lapsus dok je prepričavao događaje sa sastanka G7 održanog 2020. godine, neposredno, nakon što je pobijedio na izborima.

No, NBC News podsjeća i kako Donald Trump nije nepogrešiv pa je je na predizbornom skupu prošlog mjeseca kritizirao rivalku za predsedničku nominaciju Republikanske stranke Nikki Haley, dok je zapravo mislio na nekadašnju predsjednicu Predstavničkog doma i kandidatkinju za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke, Nancy Pelosi.

Anketa američke tv-postaje, provedena prošlog mjeseca, pokazala je da je 76 posto glasača, uključujući polovinu demokrata, zabrinuto za Bidenovo mentalno i fizičko zdravlje, dok je 48 posto zabrinutih glasača za Trumpovo zdravlje.

Biden u predsjedničku utrku ide s 81 godinom, a Trump sa 77.

Kopirati
Drag cursor here to close