Ponavljanje utrke iz 2020.

Jaz među spolovima u utrci za američkog predsjednika | Žene za Bidena, muškarci za Trumpa

Biden ima prednost u odnosu na Trumpa od 50:44 posto među registriranim glasačima u hipotetičkoj utakmici općih izbora, pokazuje nacionalna anketa registriranih birača Univerziteta Quinnipiacu.
Vijesti / Svijet | 01. 02. 2024. u 12:14 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako znakovi ukazuju na to da su predsjednički izbori 2024. ponavljanje utrke iz 2020. godine između predsjednika Joea Bidena i bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, Biden ima prednost u odnosu na Trumpa od 50:44 posto među registriranim glasačima u hipotetičkoj utakmici općih izbora, pokazuje nacionalna anketa registriranih birača Univerziteta Quinnipiacu.

U anketi Univerziteta Quinnipiac od 20. prosinca 2023., ista hipotetička utakmica na općim izborima 2024. bila je 'previše tijesna da se proglasi pobjedniki' jer je predsjednik Bajden dobio 47 posto podrške, a bivši predsjednik Trump 46 posto.

Također je uočeno da se širi jaz među spolovima.

Žene u srazmjeri od 58 do 36 posto podržavaju Bidena, u odnosu na prosinac kada je taj odnos bio bio 53:41 posto.

Muškarci podržavaju Trumpa u razmjeri od 53 naprema 42 posto, što je uglavnom nepromijenjeno u odnosu na decembar kada je taj odnos bio 51:41 posto.

Donald Trump pobijedio je nedavno na republikanskim predizborima u New Hampshireu, čime je zgrabio predsjedničku nominaciju Republikanaca po treći put. Na demokratskoj strani pobijedio je aktualni predsjednik SAD-a Joe Biden.

Ovom pobjedom Trumpa, raste vjerojatnoća da će upravo on u studenom biti suparnik aktualnom predsjedniku Bidenu, baš kao i prije četiri godine.

Realnu šansu Trumpovom povratku u Bijelu kuću daju i svjetski političari i šefovi kompanja, vlada dojam da se svjetske elite već pripremaju za povratak Donalda Trumpa.

Kopirati
Drag cursor here to close