Potpisan dekret

Stižu sankcije za Rusiju, Biden poduzeo prve korake

abrana je uvedena na ''uvoz u Sjedinjene Države, direktno ili indirektno, roba, usluga ili tehnologije iz tih regija'', kao u izvoz, prodaju ili nabavku, direktno ili indirektno, iz Sjedinjenih Država ili od Sjedinjenih Država s navedenim regijama''.
Vijesti / Svijet | 22. 02. 2022. u 09:39 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Joe Biden potpisao je dekret o sankcijama zbog ruskog priznavanja suvereniteta Donjecke Narodne Republike i Luganske Narodne Republike (DNR i LNR). Dokument, između ostalog, zabranjuje Amerikancima da financiraju i ulažu u DPR i LPR, kao i da trguju s te dvije teritorije.

Bidenov izvršni ukaz zabranjuje ''nova ulaganja u takozvane ukrajinske regije DNR i LNR kako to odredi ministarstvo trezora u konzultaciji s državnim tajnikom''.

Osim toga, zabrana je uvedena na ''uvoz u Sjedinjene Države, direktno ili indirektno, roba, usluga ili tehnologije iz tih regija'', kao u izvoz, prodaju ili nabavku, direktno ili indirektno, iz Sjedinjenih Država ili od Sjedinjenih Država s navedenim regijama''.

Izvršni ukaz također daje američkoj administraciji ovlasti da uvede sankcije osobama koje djeluju u DPR i LPR, prenosi ruska novinska agencija Itar-TASS.

Kopirati
Drag cursor here to close