Dronovi

Srbija se naoružava samoubojicama

Vijesti / Svijet | 30. 01. 2024. u 12:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da vjeruje da će do kraja godine Vojska Srbije moći da nabavi veliku količinu dronova-kamikaza koji će biti domaće proizvodnje.

Naime, Vučić je u društvu predsjednika SNSD-a i Republike Srpske Milorada Dodika nazočio statičkom prikazu sredstava naoružanja i vojne opreme Vojske Srbije na poligonu na Topčideru u Beogradu.

''Vjerujem da ćemo u suradnji s brojnim gospodarstvenicima i domaćom pameti moći do kraja godine pokazati veliku količinu dronova-samoubojica ili dronova-kamikaza. Sve će biti domaće proizvodnje i to će predstavljati veliku prednost Srbije u odnosu na okruženje'', rekao je Vučić.

Dodao je kako nabavka novog oružja zahtjeva nove vojnike i novu obuku i dodao je da će sada Vojska Srbije u okviru oklopnih jedinica imati i nove jedinice koje će upravljati dronovima.

"Uvijek vam više ode na povećanje plaća zato što je to nije jednokratan trošak, ali ogroman novac nam odlazi na oružje i oruđe. Ovo je nama najvažniji sastanak u Vojsci Srbije, koji imamo jednom godišnje, gdje se bavimo situacijom i šta bi trebalo uraditi u narednih godinu dana. Mi moramo strahovito ubrzati dalje naoružavanje i da snažimo domaću industriju. Istovremeno moramo da imamo bolju obuku, iako imamo više vojnika", naveo je Vučić.

Vučić je ranije najavio da će 2024. biti godina u kojoj će se najviše do sada ulagati u vojnu opremu koja bi trebalo da stigne do kraja 2026. godine, kao i da se priprema novi paket financijskih sredstava za tu namjenu.

Kopirati
Drag cursor here to close