Bruxelles

Spriječen prosvjed kamiondžija u Belgiji, priveden veliki broj osoba

Ovaj prosvjed je uslijedio nakon što su brojni vozači kamiona u Kanadi prije dva tjedna pokrenuli prosvjed protiv pandemijskih mjera koji je kasnije nazvan "Konvoj slobode".
Vijesti / Svijet | 14. 02. 2022. u 20:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Belgijske vlasti blokirale su deseci vozila koja su se spremala ući u Bruxelles u sklopu takozvanih "konvoja slobode", protivnika mjera protiv koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).

Ovaj prosvjed je uslijedio nakon što su brojni vozači kamiona u Kanadi prije dva tjedna pokrenuli prosvjed protiv pandemijskih mjera koji je kasnije nazvan "Konvoj slobode".

Belgijska policija bila je raspoređena na nekoliko autocesta kako bi kontrolirala pristup glavnom gradu.

Priveden je veliki broj osoba.

Od jučer uvečer veliki broj federalne policije raspoređen je da kontrolira ulazak konvoja iz Pariza, glavnog grada Francuske, u Lille, na belgijskoj granici.

Oko 40 vozila preusmjereno je na zonu Expo u Bruxellesu jer je policija od jutra zatvorila glavne ulaze u grad. Time je onemogućen ulazak vozila u grad.

Deseci ljudi prosvjedovali su na ulazu u Park 50. godišnjice (Parc Cinquantenaire) u blizini institucija Europske unije i kod trga Sainte-Catherine.

Policija je privela mnoge prosvjednike.

"Konvoj slobode" je serija tekućih protesta i blokada, koja su počela u Kanadi protiv obveznog cijepljenja, ali je pretvoren u pokret protiv svih ograničenja koja se tiču pandemije COVID-19.

Na sličan način su organizirani prosvjedi u Parizu i Hagu. Nema preciznih podataka tko stoji iza ovog pokreta, ali je poznato da se pripadnici pokreta organiziraju putem socijalnih mreža.

Kopirati
Drag cursor here to close