Bunt u Rimu

Prosvjedi zbog obveznog cijepljenja prešli i u Italiju

Na Trgu Venecije u središtu Rima okupilo se oko 300 prosvjednika koji su na ovaj način izrazili neslaganje s implementacijom "Green Passa".
Vijesti / Svijet | 14. 02. 2022. u 17:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Rimu je održan prosvjed građana koji se protive cijepljenju protiv koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).

Građani su se okupili kako bi izrazili i nezadovoljstvo zbog obveznog cijepljenja za osobe starije od 50 godina, koja sutra stupa na snagu.

Na Trgu Venecije u središtu Rima okupilo se oko 300 prosvjednika koji su na ovaj način izrazili neslaganje s implementacijom "Green Passa".

Od utorka će osobama starijim od 50 godina za dolazak na posao biti potrebna i potvrda o cijepljenju ili prebolovanoj bolesti u posljednjih šest mjeseci. Očekivano, tisuće protivnika cijepljenja zbog toga neće moći da radi.

Zbog prosvjeda, policija je nakratko zatvorila Trg Venecija za promet.

Italija je bila prva zemlja Europske unije koja je krajem svibnja prošle godine uvela obvezno cijepljenje zdravstvenih radnika, a od tada je tu mjeru proširila i na nastavnike i pripadnike snaga sigurnosti.

Prosvjedi protiv mjera za ograničavanje pandemije održani su u subotu u nekoliko talijanskih gradova. Najviše ljudi okupilo se u Trstu i Torinu. Za danas je planiran još jedan prosvjedni skup na području starog rimskog stadiona Circus Maximus u Rimu.

Kopirati
Drag cursor here to close