Kanada

Vlasti nemoćne, prosvjednici blokirali grad; traže ukidanje mjera i pad vlade

"Konvoj slobode" počeo je kao prosvjed protiv obaveznog cijepljenja za kanadske kamiondžije, ali se pretvorio u opći javni prosvjed protiv Anticovid mjera i Vlade premijera Justina Trudeaua.
Vijesti / Svijet | 06. 02. 2022. u 18:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Twitter / Prosvjed u Kanadi

Prosvjednici koji su protiv obaveznog cijepljenja u Kanadi nadmašili su brojno policiju u glavnom gradu Ottawi i kontroliraju situaciju, a pojedini dijelovi grada su zakrčeni, izjavio je danas gradonačelnik Jim Watson, govoreći o 10. danu prosvjeda.

"Konvoj slobode" počeo je kao prosvjed protiv obaveznog cijepljenja za kanadske kamiondžije, ali se pretvorio u opći javni prosvjed protiv Anticovid mjera i Vlade premijera Justina Trudeaua, prenio je Reuters.

Prosvjednici su paralizirali centar Ottawe prethodnih devet dana, a neki od njih nose zastave Konfederacije ili nacističke zastave, dok drugi kažu da žele da vide leđa aktualnoj vladi.

"Situacija je u ovom trenutku totalno izvan kontrole zbog pojedinaca na prosvjedu koji vuku poteze. Imaju više ljudi nego što mi imamo policije", kazao je Watson.

U gradu se non-stop čuju sirene automobila i odjekuju eksplozije pirotehničkih sredstava, a organizatori konvoja kažu da će se suzdržati od korištenja sirena danas na četiri sata "kao gest dobre volje".

Prosvjednici su ranije poručili da neće otići dok sva ograničenja ne budu ukinuta, pozivajući na smjenu Vlade Trudeaua, prenosi Tanjug.

Trudeau je u petak rekao da kanadska vlada ne planira da pošalje vojnike da se bave prosvjedom kamiondžija zbog obaveznog cijepljenja.

Policija je danas optužila četiri osobe za zločin iz mržnje i istražuje prijetnje protiv javnih osoba, s američkim Federalnim istražnim biroom (FBI).

Kopirati
Drag cursor here to close