Ogromna nagrada

Šef Al-Quaide ponudio tri milijuna eura za ubojstvo Bashara al Assada

Vijesti / Svijet | 13. 10. 2015. u 12:43 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef sirijskog ogranka sunitske ekstremističke mreže Al-Quaida je ponudio tri milijuna eura za smrt sirijskog predsjednika Bashara al-Assada i dva milijuna za šefa libanskih šiita Hezbollah.

Abu Mohamed al-Julani je rekao, u video zapisu objavljenom kasno u ponedjeljak, da će platiti "tri milijuna bilo kome tko ubije Bashara al-Assada i okonča njegovu povijest".

"Koliko će još vremena teći krv muslimana zbog čovjeka koji voli svoju vlast? Koliko vremena još muslimani trebaju čekati da vrate svoja prava?", pitao je šef Front al-Nosre.

Šef džihadista je precizirao da će dati ovu nagradu čak i ako Assada ubije član njegove obitelji i dodao da će al-Nosra štititi ubojcu i njegovu obitelj.

Abu Mohamed al-Julani je obećao također "dva milijuna eura bilo kome tko ubije (šefa Hezbollaha) Hassana Nasrallaha, čak i ako to bude član njegove obitelji ili njegove sekte", aludirajući na šiitske muslimane, navodi Le Point.

Hezbollah je poslao nekoliko tisuća boraca u Siriju da bi podržali režim Bashara al-Assada na nekoliko frontova rata u kojem je od ožujka 2011.godine poginulo više od 240.000 ljudi.

Kopirati
Drag cursor here to close