U Jemenu

SAD izvele novi napad na protubrodske rakete Hutija

Američki dužnosnici, govoreći pod uslovom anonimnosti, rekli su da su napadima u utorak ciljali četiri protubrodske rakete.
Vijesti / Svijet | 16. 01. 2024. u 18:52

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američka vojska je u utorak izvela novi napad u Jemenu ciljajući protubrodske balističke rakete u dijelu zemlje koji kontroliraju Hutiji, izjavila su za Reuters dva američka dužnosnika.

Američki dužnosnici, govoreći pod uslovom anonimnosti, rekli su da su napadima u utorak ciljali četiri protubrodske rakete.

Napadi Hutija na brodove u Crvenom moru nastavili su se i nakon što je američki predsjednik Joe Biden prošlog tjedna naredio početni val napada na Hutije kako bi se smanjile njihove vojne sposobnosti.

Snage Hutija su u ponedjeljak protubrodskom balističkom raketom pogodile brod za rasuti teret Gibraltar Eagle koji je u vlasništvu i kojim upravlja SAD, saopćila je američka vojska.

Hutiji su također najavili da će proširiti svoje ciljeve u Crvenom moru koji bi uključivali američke brodove te da će nastaviti s napadima nakon što su američke i britanske snage prošlog tjedna iizvele desetine napada na njihove radarske i raketne sustave.

Kopirati
Drag cursor here to close