Teške borbe sedmi dan invazije na Ukrajinu

Rusija tvrdi da je zauzela Herson, stanovnici uzvraćaju molotovljevim koktelima

Gradski dužnosnici rekli su da je ruska vojska zauzela luku i željeznički kolodvor. Također su javili da ima više mrtvih među kojima su i civili i pripadnici ukrajinske vojske.
Vijesti / Svijet | 02. 03. 2022. u 08:57 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinski mediji javljaju da su se tijekom noći na srijedu odvijale teške borbe na istoku i jugu Ukrajine dok ruske snage već sedmi dan nastavljaju s invazijom, a Rusija tvrdi da je osvojila Herson, prenose svjetske novinske agencije.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je u srijedu da su ruske oružane snage osvojile južni ukrajinski grad Herson, izvijestila je novinska agencija RIA, prenosi Hina pozivajući se na prenosi Reuters.

''Postrojbe ruske vojske preuzele su potpunu kontrolu nad regionalnim glavnim gradom Hersonom'', rekao je glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konačenkov, uvjeravajući da “civilna infrastruktura” i javni prijevoz funkcioniraju normalno.

Ukrinform je izvijestio da su u Hersonu ruski tenkovi pucali na urede ukrajinske obavještajne agencije SBU.

Anton Herašenko, savjetnik ukrajinskog ministarstva unutarnjih poslova, rekao je da je u borbama stradalo više civila i da stanovnici Hersona grad brane molotovljevim koktelima. Lokalni mediji izvještavaju da je grad okružen neprijateljskim snagama.

Gradski dužnosnici rekli su da je ruska vojska zauzela luku i željeznički kolodvor. Također su javili da ima više mrtvih među kojima su i civili i pripadnici ukrajinske vojske.

Prema izvještajima iz Harkiva, drugog po veličini ukrajinskog grada koji se nalazi u istočnom dijelu zemlje, ruske su snage napale vojni medicinski centar.

Ukrajinska novinska agencija UNIAN izvijestila je da su ukrajinske snage zarobile šest novih ruskih tenkova 5-80BWM.

Ni jedno od izvješća još nije neovisno potvrđeno.

Kopirati
Drag cursor here to close