U travnju

Rusija tvrdi da bi Francuska mogla poslati do 1.500 vojnika u Ukrajinu

Zaharova je rekla da je rukovodstvo francuske Legije stranaca formiralo početkom ožujka bataljonsku taktičku grupu sa namjerom da je pošalje u Ukrajinu.
Vijesti / Svijet | 03. 04. 2024. u 14:03 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova rekla je danas da bi Francuska ovog mjeseca mogla poslati do 1.500 vojnika u Ukrajinu, javlja Anadolija.

Govoreći na brifingu za novinare u Moskvi, Zaharova je rekla da je rukovodstvo francuske Legije stranaca formiralo početkom ožujka bataljonsku taktičku grupu sa namjerom da je pošalje u Ukrajinu.

''Stalno stižu novi obavještajni podaci o aktivnoj pripremi francuskog vojnog kontingenta za slanje u Ukrajinu. U tom cilju, zapovjedništvo Legije stranaca početkom ožujka odobrilo je sastav bataljonske taktičke grupe od oko 1.500 ljudi. Očekuje se da će ta grupa u travnju biti dovedena u stanje pune borbene gotovosti za zračni transport u Ukrajinu'' kazala je Zaharova.

U veljači je francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao da ne odbacuje ideju o slanju zapadnih snaga u ratom pogođenu Ukrajinu, što su njegovi saveznici kategorički odbacili.

Kopirati
Drag cursor here to close