Lavrov

Rusija svijetu predlaže reakciju

U govoru šefa ruske diplomacije, koji je pročitao njegov zamjenik Sergej Veršinjin, skrenuta je pažnja na činjenicu da je za spomenute izazove potrebna reakcija svjetske zajednice…
Vijesti / Svijet | 22. 11. 2021. u 12:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Moskva je skrenula pažnju na rastući val nacionalizma, antisemitizma i rusofobije u brojnim europskim državama, posebno u Ukrajini i baltičkim zemljama, izjavio je ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

On je u obraćanju učesnicima Treće Međunarodne konferencije "Zaštita budućnosti" o borbi protiv ksenofobije, antisemitizma i rasizma u Moskvi naveo kako je otvoreno širenje mizantropske dogme besmisleno, uz upozorenje da su se pojačale aktivnosti neonacista i drugih radikalnih grupa, prenosi Srna.

"Nažalost, u brojnim europskim državama, naročito u Ukrajini i baltičkim zemljama, u usponu su manifestacije nacionalizma, antisemitizma i rusofobije", istaknuo je Lavrov.

U govoru šefa ruske diplomacije, koji je pročitao njegov zamjenik Sergej Veršinjin, skrenuta je pažnja na činjenicu da je za spomenute izazove potrebna reakcija svjetske zajednice, objavio je TASS.

"S tim u vezi, ruska diplomatika je otvorena za širu suradnju sa svima, uključujući židovske zajednice u Rusiji i drugim zemljama", naglasio je Lavrov.

Ruski ministar skrenuo je pažnju i na multietnički i harmonični život Rusije, u kojoj razni narodi i kulture stoljećima žive u miru, kao i na spremnost Moskve da podijeli svoje iskustvo sa stranim kolegama.

Kopirati
Drag cursor here to close