Zapad štiti svoje interese

Rusija: Summit NATO-a označio povratak na Hladni rat

Iz Moskve su kazali da je Ukrajina postala predvodnik NATO-ove borbe protiv Rusije i da joj je obećano članstvo i oružje dugog dometa.
Vijesti / Svijet | 13. 07. 2023. u 10:17 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije priopćilo je sinoć da je samit NATO-a u Vilniusu u Litvaniji označio povratak alijanse na razmišljanje i šeme iz doba Hladnog rata.

U priopćenju na svojoj web-stranici, Ministarstvo navodi da Zapad štiti interese jedne milijarde stanovnika zapadnih zemalja i bori se za svoju hegemoniju, pokušavajući zaustaviti formiranje multipolarnog svijeta, uključujući i vojna sredstva.

"Za Zapad je poredak zasnovan na pravilima uzurpirani prerogativ za kršenje međunarodnog prava. Ishod NATO-ovih akcija je dobro poznat, širenje žarišta nestabilnosti, razaranje država, divlji terorizam, nekažnjeni ratni zločini, krv civila, uključujući i djecu, beskrajni tokovi izbjeglica", navodi se u priopćenju iz Moskve.

Iz Moskve su kazali da je Ukrajina postala predvodnik NATO-ove borbe protiv Rusije i da joj je obećano članstvo i oružje dugog dometa.

Također se navodi da su Gruzija, Bosna i Hercegovina i Moldavija sljedeće na redu da se pridruže NATO-u, a da su Finska i Švedska ubrzano prihvaćene i da se Arktik militarizuje.

"Bliski istok i Afrika proglašeni su zonom strateških interesa u kojoj Washington i njegovi saveznici pokušavaju nametnuti vlastite naredbe i isisati resurse prema dokazanim neokolonijalnim obrascima. NATO širi svoje pipke u indo-pacifičkom regionu pod izmišljenim izgovorom da razvoj tamošnje situacije može direktno utjecati na euroatlantsku sigurnost", navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close