60 milijardi $

Rusi reagirali na američko financiranje Ukrajine: "To će ubiti još Ukrajinaca"

''To će još više obogatiti Sjedinjene Američke Države i još više upropastiti Ukrajinu. Zbog režima u Kijevu bit će ubijeno još više Ukrajinaca", rekao je glasnogovornik Vladimira Puzina.
Vijesti / Svijet | 21. 04. 2024. u 09:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je Zastupnički dom SAD-a izglasao vojnu podršku Ukrajini u iznosu od 61 milijarde dolara oglasili su se i ruski zvaničnici te su komentirali ovu odluku.

Prva reakcija stigla je iz ureda ruskog predsjednika, a glasnogovornik Dmitrij Peskov odluku Washingtona opisao je kao izuzetno lošu.

"Odluka o pružanju pomoći Ukrajini bila je očekivana i predvidiva. To će još više obogatiti Sjedinjene Američke Države i još više upropastiti Ukrajinu. Zbog režima u Kijevu bit će ubijeno još više Ukrajinaca", rekao je glasnogovornik.

Kongres izglasao je skoro 61 milijardu dolara pomoći za Ukrajinu.

Oko 23 milijarde dolara bi se koristilo za popunu američkog oružja, zaliha i objekata, 11 milijardi dolara bi financiralo tekuće američke vojne operacije u regiji.

Skoro 14 milijardi dolara pomoglo bi Ukrajini da kupi napredne sustave naoružanja i drugu obrambenu opremu.

Za usvajanje je glasalo 311 članova Kongresa, a protiv je bilo 112. Potrebno je da pomoć izglasa i Senat, a zatim da tu odluku potpiše predsjednik Joe Biden.

Kopirati
Drag cursor here to close