Financijska injekcija

Zelenski o dodjeli 60 milijardi $ pomoći od Kongresa: ''Spriječit će širenje rata''

Američki predsjednik Joe Biden obećao je da će potpisati odobreni zakon o pomoći.
Vijesti / Svijet | 20. 04. 2024. u 21:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Volodimir Zelenski zahvalio je Zastupničkom domu američkog Kongresa što je odobrio nacrt zakona kojim Ukrajina pružaju pomoć od skoro 61 milijardu dolara.

Ukrajinski lider zahvalio je Zastupničkom domu, obje strane, i predsjedniku Mikeu Johnsonu osobno na "odluci koja drži povijest na pravom putu".

Također je izrazio nadu da će prijedlog zakona biti podržan u Senatu i poslan predsjednik Joeu Bidenu na potpis.

"Demokracija i sloboda uvijek će imati globalni značaj i nikada neće propasti sve dok ih Amerika pomaže zaštititi. Vitalni zakon o američkoj pomoći koji je danas usvojio Zastupnički dom spriječit će širenje rata, spasiti tisuće i tisuće života i pomoći objema našim nacijama da ojačaju. Pravedan mir i sigurnost mogu se postići samo snagom. Nadamo se da će prijedlozi zakona biti podržani u Senatu i poslani na stol predsjednika Bidena. Hvala ti, Ameriko", poručio je Zelenski.

Ranije u subotu, Zastupnički dom američkog Kongresa usvojio je zakon o stranoj pomoći Ukrajini. Za prijedlog zakona glasalo je 311 zastupnika Zastupničkog doma, dok je 112 glasalo protiv.

Prijedlog zakona će sada biti dostavljen Senat kao amandman na senatski zakon o stranoj pomoći, HR.815, koji je usvojen u veljači. Ovo bi trebalo da pojednostavi proceduru za odobravanje paketa u Senatu.

Američki predsjednik Joe Biden obećao je da će potpisati odobreni zakon o pomoći.

Predsjedavajući Zastupničkog doma Mike Johnson predstavio je u srijedu paket zakona koji uključuje podršku Ukrajini, pružajući oko 61 milijardu američkih dolara pomoći Ukrajini i njenim saveznicima.

Kopirati
Drag cursor here to close