Rat u Ukrajini

"Rusi će proglasiti pad Bahmuta neovisno o činjenicama"

U izvješću se navodi kako ruske snage nastavljaju s više ofenzivnih operacija na istoku Ukrajine, uključujući napade na gradove Vuhledar, Kreminu i Bahmut.
Vijesti / Svijet | 20. 02. 2023. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rusija će proglasiti da je zauzela istočni ukrajinski grad Bahmut na obljetnicu invazije neovisno o činjenicama na terenu, objavilo je britansko ministarstvo obrane u jutrošnjem izvješću svojih vojnih obavještajaca.

U izvješću se navodi kako ruske snage nastavljaju s više ofenzivnih operacija na istoku Ukrajine, uključujući napade na gradove Vuhledar, Kreminu i Bahmut. No, pri tome trpe goleme gubitke, tvrde obavještajci, a prenosi Index.hr.

Britansko ministarstvo obrane tvrdi da, kako se bliži prva obljetnica rata (24. veljače), ruske snage bit će pod sve većim pritiskom da pokažu napredak svojim nadređenima. "Vjerojatno je da će Rusija proglasiti pad Bahmuta u trenutku koji se poklapa s obljetnicom rata, neovisno o činjenicama na terenu", stoji u izvješću.

Ruke snage od srpnja pokušavaju osvojiti Bahmut, pri čemu su potpuno razorile grad, ali su uspjele osvojiti tek nekoliko sela u okolici.

Kopirati
Drag cursor here to close