Lukašenko

'Ratovat ćemo uz Rusiju ako nas netko napadne'

''Ukoliko izvrše agresiju na Bjelorusiju, odgovor će biti najoštriji i rat će primiti sasvim drugačiju prirodu", istaknuo je Lukašenko.
Vijesti / Svijet | 16. 02. 2023. u 11:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da bi svojoj vojsci naredio da se bori uz Rusiju samo u slučaju da netko izvrši napad na bjelorusku teritoriju, javila je bjeloruska državna agencija Belta.

Lukašenko, koji je u više navrata odbacio navode Kijeva i Zapada da bi njegova zemlja mogla biti uvučena u rat s Ukrajinom na strani Rusije, rekao je da planira da se sutra sastane sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, prenio je Reuters.

"Spreman sam da se borim uz Ruse s teritorije Bjelorusije samo u slučaju da barem jedan vojnik dođe na bjelorusku teritoriju kako bi ubijao moj narod. Ukoliko izvrše agresiju na Bjelorusiju, odgovor će biti najoštriji i rat će primiti sasvim drugačiju prirodu", istaknuo je Lukašenko.

Zapad tvrdi da je Rusija iskoristila Bjelorusiju kao početni položaj za ono što zapadni mediji i političari nazivaju "invazijom na Ukrajinu", te da je sa bjeloruske teritorije započeta "neuspješna ofanziva na Kijev", prenosi Srna.

Reuters podsjeća da je zabrinutost Zapada da se Minsk priprema za aktivnu ulogu u sukobima u Ukrajini posljedica zajedničkih vojnih aktivnosti i vježbi Rusije i Bjelorusije.

Kopirati
Drag cursor here to close