Pad projektila na Poljsku

Reagirao i NATO

“Proučavamo ova izvješća i blisko koordiniramo s našom saveznicom Poljskom”
Vijesti / Svijet | 15. 11. 2022. u 21:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

NATO kaže da razmatra izvješća da su rakete ili projektili pali u državu članicu Poljsku i da blisko surađuje s poljskim vlastima.

“Proučavamo ova izvješća i blisko koordiniramo s našom saveznicom Poljskom”, rekao je dužnosnik NATO-a za CNN.

Zelenski komentirao pad raketa u Poljskoj

"Teror nije ograničen na naše nacionalne granice. Ruske su rakete pogodile Poljsku. Ispaliti projektile na NATO-ov teritorij. Ovo je ruski raketni napad na kolektivnu sigurnost. Ovo je vrlo značajna eskalacija. Moramo djelovati", rekao je u video obraćanju Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Potom je izrazio podršku Poljskoj.

"Želim sada reći svoj našoj braći i sestrama Poljacima: Ukrajina će vas uvijek podržavati. Teror neće osloboditi ljude. Pobjeda je moguća kada nema straha. Rusija terorizira nas i sve do kojih može doći", dodao je.

Reakcija Rusije

Ministarstvo obrane Ruske Federacije također se oglasilo o raketama i eksploziji u Poljskoj.

"Izjave poljskih medija i dužnosnika o navodnom padu ruskih projektila na selo Przewodow namjerna su provokacija u cilju daljnje eskalacije. Nije bilo napada na ciljeve u blizini ukrajinsko-poljske državne granice ruskim oružjem. Krhotine koje su objavili poljski mediji s mjesta događaja u Przewodowu nemaju nikakve veze s ruskim oružjem", navodi se u priopćenju.

Podsjetimo, dvije osobe poginule su u eksploziji u Przewodowu, selu na istoku Poljske blizu granice s Ukrajinom, objavili su vatrogasci u utorak.

Kopirati
Drag cursor here to close