Przewodow

Nakon pada raketa u Poljskoj oglasila se Rusija

“Fragmenti projektila, čije su fotografije s mjesta događaja objavili poljski mediji, rakete nemaju nikakve veze s ruskim oružjem”, priopćilo je rusko ministarstvo obrane.
Vijesti / Svijet | 15. 11. 2022. u 21:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo odbrane Rusije oglasilo se nakon pada raketa u Poljskoj tvrdeći kako Rusija nije izvela nikakve napade na mete u blizini poljsko-ukrajinske granice.

Rakete nemaju veze s ruskim oružjem

“Fragmenti projektila, čije su fotografije s mjesta događaja objavili poljski mediji, rakete nemaju nikakve veze s ruskim oružjem”, priopćilo je rusko ministarstvo obrane.

Podsjetimo, dvije osobe poginule su u eksploziji u Przewodowu, selu na istoku Poljske blizu granice s Ukrajinom, objavili su vatrogasci u utorak.

"Vatrogasci su na mjestu događaja, nije jasno što se dogodilo", rekao je Lukasz Kucy, dežurni vatrogasni časnik u obližnjoj vatrogasnoj postaji.

Poljski radio ZET izvijestio je ranije da su dva zalutala projektila u utorak pogodila Przewodow i usmrtila dvije osobe, ali nije naveo više detalja.

Poljski premijer Mateusz Morawiecki sazvao je hitan sastanak vladinog odbora za nacionalnu sigurnost i obranu, objavio je glasnogovornik vlade na Twitteru.

Ruski projektili

U međuvremenu, Visoki dužnosnik američke obavještajne službe rekao je da su ruski projektili pogodili istok Poljske i ubili dvije osobe, izvijestio je u utorak Associated Press, dok Pentagon zasad kaže da nema informacije koje bi potvrdile da se radi o ruskim raketama.

Dužnosnik je govorio pod uvjetom anonimnosti zbog osjetljivosti situacije, izvijestio je AP. Reuters nije mogao odmah potvrditi tu informaciju.

Glasnogovornik Pentagona rekao je da američki ministar obrane "analizira" informacije po kojima su dvije ruske rakete pogodile lokaciju u Poljskoj na granici s Ukrajinom.

"Nemamo u ovom trenutku elemenata kojima bi potvrdili te informacije", rekao je glasnogovornik Pentagona, dodajući da se informacije i dalje proučavaju.

Rusija je u utorak zasula projektilima ukrajinske gradove, ponavljajući obrazac ponašanja proteklih tjedana nakon pretrpljenih gubitaka na bojišnici. Kijev je najnovija raketiranja opisao kao "najteža" u gotovo devet mjeseci rata.

Kopirati
Drag cursor here to close