Napadnut NATO?!!

The Washington Post: Dvije ruske rakete pale u Poljskoj, ima preminulih

''Na licu mjesta su policija, tužiteljstvo i vojska".
Vijesti / Svijet | 15. 11. 2022. u 19:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U selu Przewodow na poljskoj strani poljsko-ukrajinske granice u poslijepodnevnim satima došlo je do eksplozije, a prema prvim informacijama, smrtno su stradale dvije osobe. Poljski portali pišu da su na licu mjesta vojska i policija, ali uzrok eksplozije službeno još nije poznat. Radio Lublin kaže da su poginule dvije osobe. Do incidenta je došlo u 15:40.

"Uzroci ovog događaja trenutno nisu poznati", rekao je policajac Marcin Lebiedowicz za Radio Lublin.

The Washington Post: ruske rakete

Neki poljski mediji objavili su da je do eksplozije došlo nakon pada projektila. Ta vijest nije službeno potvrđena. No The Washington Post je objavio, pozivajući se na visoke američke dužnosnike, kako se radi o ruskim raketama dok Pentagon zasad kaže da nema informacije koje bi potvrdile da se radi o ruskim raketama.

Dužnosnik je govorio pod uvjetom anonimnosti zbog osjetljivosti situacije, izvijestio je AP. Reuters nije mogao odmah potvrditi tu informaciju.

Glasnogovornik poljske vlade Piotr Mueller nije odmah potvrdio informaciju, ali je rekao da najviši čelnici održavaju hitan sastanak zbog "krizne situacije".

Poljski premijer Mateusz Morawiecki sazvao je hitan sastanak vladinog odbora za nacionalnu sigurnost i obranu, objavio je glasnogovornik vlade na Twitteru.

Sastanak je najavljen za 21 sat.

Glasnogovornik Pentagona rekao je da američki ministar obrane "analizira" informacije po kojima su dvije ruske rakete pogodile lokaciju u Poljskoj na granici s Ukrajinom.

"Nemamo u ovom trenutku elemenata kojima bi potvrdili te informacije", rekao je glasnogovornik Pentagona, dodajući da se informacije i dalje proučavaju.

Latvijski ministar: Zločinački ruski režim ispalio je rakete na zemlje NATO-a

Artis Pabriks, latvijski ministar obrane, kaže da se radi o ruskim raketama.

"Moja sućut našoj poljskoj braći po oružju. Zločinački ruski režim ispalio je projektile koji nisu gađali samo ukrajinske civile nego su pali i na teritorij NATO-a u Poljskoj. Latvija u potpunosti stoji uz svoje prijatelje Poljake i osuđuje ovaj zločin", napisao je.

Ukrajinac Geraščenko: Navodno se radi o ruskim raketama

Vijest je odmah komentirao i Anton Geraščenko.

"Pojavila se informacija da je premijer Poljske sazvao hitan sigurnosni sastanak nakon što su dvije ruske rakete navodno pale u Przewodów, poljski grad 100 km udaljen od ukrajinskog Lavova. Poginule su dvije osobe", napisao je Anton Gerašenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova.

Podsjetimo, danas poslijepodne došlo je do jednog od najjačih ruskih raketnih napada na ukrajinske gradove. Napadnuti su Kijev, Harkiv, Lavov te brojni drugi gradovi. Poljska je članica NATO-a. Članak 5. NATO-a nalaže da u slučaju napada na jednu članicu, sve druge članice moraju je braniti.

Kopirati
Drag cursor here to close