Užas u Kentuckyu

Pucnjava u banci: Najmanje petero mrtvih, više ranjenih

Vijesti / Svijet | 10. 04. 2023. u 18:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Michael Clevenger / The Courier Journal- USA Today Network / Pucnjava u banci

Najmanje pet osoba ubijeno je tijekom pucnjave u banci Old National u Louisvilleu, Kentucky, a najmanje osam ih je ozlijeđeno, rekla je policija na konferenciji za novinare. 

Napadač je također mrtav, rekao je zamjenik načelnika metro policije Louisvillea pukovnik Paul Humphrey.

Najmanje dva policajca su upucana, rekao je Humphrey. Od najmanje osam ljudi koji su prevezeni u bolnicu, dvoje je u kritičnom stanju. Jedan od njih je policajac koji je trenutno na operaciji. Policija radi na identificiranju svih žrtava, rekao je Humphrey. Neki od preživjelih uspjeli su se na vrijeme skriti u sigurnoj sobi, rekao je novinar CNN-a.

FBI je rekao da su njegovi agenti na mjestu događaja i da pomažu lokalnoj policiji. Stanovnici su upozoreni da se ne približavaju tom dijelu grada, prenosi Hina. 

Gradonačelnik Louisvillea Craig Greenberg stigao je na mjesto pucnjave. Incident je nazvao "tragičnim". Policija je potvrdila da se pucnjava dogodila u banci Old National u najvećem gradu Kentuckyja.

Biden je izviješten o incidentu, a Bijela kuća je najavila da će uskoro izdati priopćenje.

Video: 5 dead after gunman opens fire at Louisville bank

Policija vjeruje da je napadač bio povezan s bankom, objavili su na konferenciji za novinare. Čini se, kako kažu, da je bio bivši zaposlenik.

"Policija je jutros odgovorila u roku od tri minute od poziva i gotovo odmah naišla na osumnjičenika", rekao je zamjenik načelnika policije u Louisvilleu Paul Humphrey na brifingu za novinare. Osumnjičenik je i dalje pucao, rekao je načelnik. Policija je razmijenila vatru s napadačem koji je preminuo na mjestu događaja, dodao je.

Policija pokušava utvrditi je li napadač preminuo od vatrenog oružja ili od samoranjavanja.

Kopirati
Drag cursor here to close