Poslano prije dvije godine

Pronađeno Praljkovo oproštajno pismo: ''Ne želim ni groba ni pogreba''

U tom pismu, prema pisanju Večernjaka piše: ''Ne želim ni groba ni pogreba, a moj pepeo prospite po Mirogoju.''.
Vijesti / Svijet | 30. 11. 2017. u 21:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Praljkovu domu bilo je pohranjeno zapečaćeno pismo koje je stiglo prije dvije godine s uputom da se otvori u slučaju njegove iznenadne smrti

Otkako je hrvatsku, ali i svjetsku javnost zaprepastila vijest o samoubojstvu Slobodana Praljka koji je usred haaške sudnice ispio bočicu s otrovnom tekućinom, teško se oteti dojmu da je general predosjećao ili pak raspolagao informacijama da će sud potvrditi osuđujuću presudu, piše Večernji list.

Umjesto stigme ratnog zločinca, kakvim se nije osjećao, radije je izabrao smrt. U prethodno, kako se čini, detaljno razrađenom scenariju. Prema informacijama kojima raspolaže Večernji list, na najcrnji scenarij bio je spreman još prije dvije godine, kada je i krenuo u razradu svojeg samoubilačkog plana.

A o tome planu, kako se čini, ni njegovi prijatelji pa ni članovi njegove najuže obitelji nisu znali ni najmanju sitnicu.

U njihovu domu na zagrebačkom Kraljevcu, koju su nakon šokantne vijesti iz Haaga počeli obilaziti brojni Praljkovi prijatelji i suradnici, bilo je pohranjeno zapečaćeno pismo s posljednjom željom haaškog uznika, koje je stiglo prije dvije godine s uputom da se otvori samo u slučaju njegove iznenadne smrti, što se u konačnici i dogodilo, piše Večernji list.

U tom pismu, prema pisanju Večernjaka piše: ''Ne želim ni groba ni pogreba, a moj pepeo prospite po Mirogoju.''.

Kopirati
Drag cursor here to close