Registracija, valja, ne valja

Problemi na Kosovu; Zategnuto oko pločica

Policija Kosova na granicama provodi akciju u kojoj pregleda registarske oznake na vozilima, Vučić sazvao hitnu sjednicu.
Vijesti / Svijet | 20. 09. 2021. u 11:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija Kosova priopćila je da na granicama provodi akciju u kojoj pregleda registarske oznake na vozilima, dok je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom ovog zakazao hitnu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Policija Kosova je najavila kako će oduzimati tablice s oznakama sa sjevera Kosova (KS), dok vozila s oznakama iz Srbije moraju uzimati probne oznake i platiti osiguranje. Jedine važeće tablice od sada su one s oznakama RKS (Republika Kosovo).

Ovo je na svom Facebook nalogu potvrdio ministar unutarnjih poslova Xhelal Svecla uz napomenu da se radi o rutinskim aktivnostima u cilju očuvanja javnog i ustavnog poretka.

“MUP je, kako bi omogućio slobodno kretanje građana na osnovu sporazuma isteku od 14. rujna 2016. godine, donio odluku kojom se uređuje i obavezuje osiguravanje privremenih registarskih oznaka za sva vozila sa srpskim registarskim tablicama”, naveo je.

Dodaje se da je MUP preuzeo sve neophodne mjere za očuvanje mira na graničnim prelazima.

Kosovski mediji prenose kako se na dva prelaza na sjeveru, Jarinje i Brnjak, nalaze pripadnici Specijalne postrojbe Policije Kosova.

Predsjednik Srbije Alesandar Vučić zakazao je za utorak u 10 sati hitnu sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Kopirati
Drag cursor here to close