Nakon nereda u Cetinju

Vulin: Odustanite od naše teritorije zvane Kosovo i Metohija

''Nemojte da imate takve ideje da komadate Srbiju, da bi to sačuvalo mir i sigurnost na Balkanu. Znači, Balkan je siguran, miran i stabilan samo kada Srbija ne misli o Srbima i kada možete Srbima da radite šta hoćete''
Vijesti / Politika | 06. 09. 2021. u 14:20 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da Srbija nema aspiracija "ni prema jednom centimetru" bilo čije teritorije ali je zatražio od drugih da odustanu od "aspiracija prema 13 posto naše teritorije koja se zove Kosovo i Metohija", piše Beta.

''Nemojte da imate takve ideje da komadate Srbiju, da bi to sačuvalo mir i sigurnost na Balkanu. Znači, Balkan je siguran, miran i stabilan samo kada Srbija ne misli o Srbima i kada možete Srbima da radite šta hoćete'', naveo je Vulin za televiziju Pink.

Komentirajući izjavu patrijarha Porfirija da su u Crnoj Gori ''snajperima pokušali da spriječe'' ustoličenje mitropolita Joanikija, Vulin je rekao da to ne bi bio prvi put da se spremao atentat na mitropolita Joanikija iz snajpera.

''Ne mogu da potvrdim, ali ni da demantiram. Ali, ono što mogu da podsjetim je da je prije nekog vremena, na sadašnjeg mitropolita Joanikija pucano u hotelu Kraun Plaza i to, potvrdilo se iz snajpera. Očigledno nije nemoguće da se takve stvari događaju. Ako se to moglo dogoditi u to vrijeme u Beogradu, zašto se to ne bi moglo dogoditi na Cetinju'', rekao je ministar, prenosi Beta.

Kopirati
Drag cursor here to close