Kao na filmu

Prešao more da dođe do drage, a završio u zatvoru zbog 'lockdowna'

Izračunao je da će mu trebati 40 minuta, no prijelaz nemirnog mora temperature približno 8 stupnjeva Celzijevih otegao se na više od četiri sata.
Vijesti / Svijet | 17. 12. 2020. u 11:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao na filmu! Momak je unajmio jet ski i vozio po ledenom i nemirnom moru da dođe do otoka Man, a zatim je satima pješačio do svoje drage, no policija se nije smekšala i strpala ga je u zatvor jer nije poštivao mjere 'lockdowna'.

Dale McLaughlan iz Ayrshirea na jugu Škotske zaljubio se u rujnu kada je radio na otoku Man, autonomnom britanskom području u Irskom moru, prenosi Hina.

Kad mu je ugovor istekao taj 28-godišnji Škot silno je želio vidjeti svoju djevojku no okrutna pandemija covida-19 u tome ga je omela jer su vlasti otoka Mana, koji je zapravo blizu Škotske, zabranio dolazak ljudima koji nisu stalni stanovnici.

U očaju McLaughlan je unajmio jet-ski kojim nikad nije upravljao pa njime krenuo do 40 kilometara udaljenog otoka.

Izračunao je da će mu trebati 40 minuta, no prijelaz nemirnog mora temperature približno 8 stupnjeva Celzijevih otegao se na više od četiri sata.

Kada je stigao hrabro je krenuo dalje i pješačio 24 kilometara do kuće svoje drage, prenosi BBC izvatke iz sudskog spisa. Njih su se dvoje zabavljali po noćnim klubovima gdje ga je uočila policija i uhitila zbog ilegalnog ulaska na otok.

Lokalni sudac dosudio mu je mjesec dana zatvora jer je "svjesno i s predumišljajem prekršio mjere zatvaranja na otoku Man", unatoč pozivima njegova branitelja da bude milostiv jer je okrivljeni depresivan.

Kopirati
Drag cursor here to close