Ferid Suljović

Uhićen bjegunac iz mostarskog zatvora

Suljević je prošle godine s još četvoricom kriminalaca pokušavao bijeg iz ćelije.
Vijesti / Crna Kronika | 11. 12. 2020. u 17:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Avaz.ba / Ferid Suljović Ćićo 

Bjegunac iz mostarskog zatvora Ferid Suljović uhićen je u jednoj kući u sarajevskom naselju Hrasnica, potvrdio je za ''Avaz'', Mirza Hadžiabdić, glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo .

Podsjetimo, za Bljesak.info je iz mostarskog zatvora još u kolovozu potvrđeno kako se zatvorenik Ferid Suljević nije vratio u Kazneno - popravni zatvor Mostar, nakon što mu je istekao 'prekid kazne' od 30 dana koju je dobio od suda. Suljević se trebao vratiti nakon 30 dana, ali nije. Za njim izdana tjeralica. 

Iako je iz KPZ-a Mostar dano negativno mišljenje na njegov zahtjev za puštanje iz pritvora zbog, kako je tada naveo, zdravstvenih problema, Sud je odobrio puštanje.

Suljović je nakon medijskih natpisa pojasnio da zbog korone nije uspio na vrijeme prikupiti nalaze i da se javio sudovima u Mostaru i Sarajevu za dodatno produženje i za naredni mjesec, te da je čekao novu odluku.

Kantonalni sud u Sarajevu osudio je Suljovića na dvije godine i osam mjeseci zatvora zbog pokušaja ubojstva Marija Tomasa koje se dogodilo prije 10 godina.

Inače, Suljević je prošle godine s još četvoricom kriminalaca pokušavao bijeg iz ćelije. Tada su kriminalci razvalili krevete u ćeliji kako bi se domogli metalnih dijelova. Njima su probili rupu u zidu kroz koju su namjeravali pobjeći.

Kopirati
Drag cursor here to close