Zatvaraju se trgovine, frizeri...

Njemačka sljedeći tjedan ulazi u još stroži lockdown

Rad bi bio dozvoljen bankama, poštama i benzinskim crpkama. Istodobno bi bila ukinuta obveza prisutnosti na nastavi u školama.
Vijesti / Svijet | 13. 12. 2020. u 12:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici savezne i pokrajinskih vlada bi na današnjem sastanku trebali dogovoriti uvođenje dodatnih, strožih mjera zatvaranja a mediji u nedjelju javljaju kako u te mjere spada i zatvaranje maloprodaje s nekim izuzecima.

Prema nacrtu dokumenta savezne vlade, na koji se pozivaju mediji, od srijede, 16. prosinca do 10. siječnja bio bi zabranjen rad trgovina s izuzetkom prodavaonica potrepština za svakodnevnu upotrebu i ljekarna.

Rad bi bio dozvoljen bankama, poštama i benzinskim crpkama. Istodobno bi bila ukinuta obveza prisutnosti na nastavi u školama.

Nove strože mjere uključuju i zabranu rada frizerima i salonima za masažu, piše Hina.

Daljnje mjere uključuju i zabrane javnih okupljanja za doček Nove godine, a u privatnom krugu će biti dopušteno okupljanja do najviše 5 osoba ne uključujući djecu.

Savezna vlada objašnjava da su nove mjere potrebne jer dosadašnje nisu polučile rezultate.

„Mi još uvijek bilježimo konstantno visok broj novozaraženih svaki dan“, stoji u dokumentu.

U Njemačkoj su od početka studenog već na snazi mjere zatvaranja koje uključuju zabranu rada ugostiteljskih objekata kao i kulturnih i sportskih ustanova.

Neke savezne zemlje poput Bavarske i Saske su već uvele strože mjere.

Cilj današnjeg sastanka kancelarke Angele Merkel i premijera saveznih pokrajina je usklađivanje mjera na saveznoj razini jer se žele izbjeći prevelike razlike u mjerama među pojedinim pokrajinama.

Kopirati
Drag cursor here to close