Snimile ih kamere

Izraelski specijalci upali u bolnicu na Zapadnoj obali, maskirani kao žene i liječnici, s ciljem likvidacije članova Hamasa

Tim izraelskih specijalaca i mornaričkih komandosa "Shayetet 13" jutros se navodno infiltrirao u bolnicu Ibn Sina u gradu Jenin na Zapadnoj obali naoružan i odjeven u žene i liječnike kako bi ubio najmanje 3 visokorangirana člana Hamasa.
Vijesti / Svijet | 30. 01. 2024. u 11:04 | R.I. | Bljesak.info.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izraelska vojska priopćila je da su vojnici "neutralizirali" militante Hamasa koji su se skrivali u bolnici u gradu Dženinu, na okupiranoj Zapadnoj obali, i planirali neposredan napad.

Vojska je identificirala jednog od muškaraca kao Mohameda Džalamneha (27) iz Dženina, za kojeg je rekla da je imao kontakte sa sjedištem Hamasa u inozemstvu i da je planirao "napad inspiriran masakrom 7. listopada".

Rečeno je da su druga dvojica bili militanti iz tog područja. "Džalamneh je planirao izvesti teroristički napad u bliskoj budućnosti i koristio je bolnicu kao skrovište te je stoga neutraliziran", rekla je vojska.

Vojska je odbila reći jesu li trojica ubijena, ali je radio Glas Palestine izvijestio da su trojica Palestinaca ubijena u bolnici. Zapadna obala, koja je među područjima na kojima Palestinci traže državnost, doživjela je val nasilja od napada 7. listopada, okidača za rat u Gazi između Izraela i Hamasa.

Na društvenim mrežama pojavila se snimka na kojoj se može vidjeti početak napada izraelskih komandosa u bolnici. Autentičnost snimke potvrdila je Al Jazeera. Na snimci se vidi da su Izraelci bili prerušeni u liječnike i medicinske sestre.

Iz Hamasa su rekli da "zločini izraelske vojske neće ostati bez odgovora". Tvrde da je jedan od mladića bio u krevetu kada je ubijen.

Iran kaže da bi izraelski napad u bolnici trebao 'uzbuniti' svijet

Glasnogovornik iranskog ministarstva vanjskih poslova Nasser Kanani oštro je osudio  izraelski napad u bolnici Ibn Sina.

''Očekuje se da zemlje i međunarodne organizacije ne ostanu ravnodušne na ovaj teroristički potez i identificiraju ovaj varvarski čin – koji može uspostaviti temelj za normaliziranje organiziranog terorizma – kao alarm upozorenja za globalnu zajednicu i oštro ga osude”, rekao je u izjavi.

Kanani je trojicu ubijenih u bolnici nazvao ''ranjenim Palestincima''.

Ministarstvo zdravstva: Izraelske snage jačaju opsadu bolnice Nasser u Gazi

Ministarstvo zdravstva u Gazi priopćilo je da su izraelske snage već drugi tjedan intenzivirale blokadu medicinskog kompleksa Nasser u Khan Younisu.

Ministarstvo je u priopćenju reklo da će se električni generatori u bolnici zaustaviti u roku od dva dana zbog nestašice goriva.

''Izraelska okupacija je za metu uzela 150 članova medicinskog osoblja, 450 ranjenih i 3.000 raseljenih osoba'', priopćilo je ministarstvo, upozoravajući da je ponestalo hrane za medicinsko osoblje, pacijente i raseljene.

Kopirati
Drag cursor here to close