Najavili

Izrael: Ako se Hezbollah ne povuče, Liban će platiti cijenu

"Nećemo oklijevati poduzeti akciju protiv Irana i njegovog oružja u regiji. Ako se Hezbollah ne povuče, cijeli Liban će platiti cijenu."
Vijesti / Svijet | 24. 01. 2024. u 20:39 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izraelski ministar vanjskih poslova Yisrael Katz izjavio je da će cijeli Liban platiti cijenu ako se Hezbolah ne povuče iz sukoba na izraelskoj granici.

Katz se sastao s izraelskim kolegom Davidom Cameronom, koji boravi u službenoj posjeti Izraelu, a priopćenju iz Ministarstva navedeno je kako je šef izraelske diplomatije tijekom sastanka rekao:

"Nećemo oklijevati poduzeti akciju protiv Irana i njegovog oružja u regiji. Ako se Hezbollah ne povuče, cijeli Liban će platiti cijenu."

Katz je ponovio da je Izrael "odlučan uništiti Hamas i vratiti sve izraelske zarobljenike".

Zatraživši od britanskog ministra vanjskih poslova Camerona da iskoristi svoj utjecaj za oslobađanje izraelskih zatvorenika prije njegove posjete Kataru, Katz je zamolio svog kolegu da izvrši pritisak na Katar da se potrudi u tom pogledu.

Zabilježeno je da su se Katz i Cameron sastali i s obiteljima izraelskih zatvorenika u Gazi.

U priopćenju Ureda izraelskog premijera izvijestilo se da se premijer Benjamin Netanyahu sastao s Cameronom u njegovom uredu u zapadnom Jeruzalemu.

U priopćenju britanskog Ministarstva vanjskih poslova navedeno je da će se Cameron u svojim kontaktima s visokim čelnicima u regiji ovog tjedna usredotočiti na dostavu više humanitarne pomoći Gazi, oslobađanje zatvorenika i postizanje održivog, trajnog prekida vatre.

Kopirati
Drag cursor here to close