Strava

Potres u Petrinji osjetilo šest milijuna ljudi!

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) objavila je na twitteru da su spašavatelji iz cijele Hrvatske krenuli su u Petrinju…
Vijesti / Svijet | 29. 12. 2020. u 13:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC) procijenio je u utorak da je potres u Petrinji magnitude 6.2 prema Richteru osjetilo šest milijuna ljudi.

Program opasnosti od potresa američkog Geološkog zavoda (USGS) pak je procijenio je da se potres u Hrvatskoj osjetio u Bosni i Hercegovini, Češkoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Crnoj gori, Rumunjskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Srbiji i Austriji.

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) objavila je na twitteru da su spašavatelji iz cijele Hrvatske krenuli su u Petrinju kako bi pomogli u traganju i spašavanju nakon razornog potresa.

Ulice Petrinja su pune ruševina, veliki broj objekata je oštećen, a spasioci tragaju za preživjelima, javila je televizija N1.

S terena stižu informacije o mrtvima.

Snažan potres od 6,2 stupnjeva koji je u utorak oko 12,20 sati pogodio Petrinju, osjetio se i na području cijele Brodsko-posavske županije, izvijestio je županijski stožer Civilne zaštite.

Podrhtavanje tla osjetilo se i u Bosni i Hercegovini, a najviše je panike izazvao u Banja Luci.

Kopirati
Drag cursor here to close