Napetosti

Poljska poručuje državljanima da napuste Bjelorusiju; Bjelorusija: Ne želite rat s nama

''Ne želimo se boriti ni protiv Litvanaca ni Poljaka, a naročito ne protiv Ukrajinaca'', rekao je Hrenin.
Vijesti / Svijet | 10. 10. 2022. u 21:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bjeloruski ministar obrane Viktar Hrenin rekao je da njegova zemlja ne želi rat s Ukrajinom ili bilo kojom drugom susjednom zemljom, ali je u isto vrijeme upozorio na moguće provokacije, objavili su bjeloruski mediji.

Hrenin je rekao da je Bjelorusija, jedna od rijetkih zemalja koje su podržale rusku invaziju na Ukrajinu, zabrinuta zbog sugestija da bi bjeloruska vojska mogla napasti Ukrajinu.

"Jedino što možemo reći je ovo: Ne provocirajte nas, nećemo vas napasti. Ne želimo se boriti ni protiv Litvanaca ni Poljaka, a naročito ne protiv Ukrajinaca", rekao je Hrenin.

Upozorio i Zapad

Bjeloruski ministar obrane upozorio je i Zapad na "moguće provokacije" pa dodao: "Ne želite rat s nama, baš kao ni mi s vama."

Podsjetimo, bjeloruski diktator Aleksandar Lukašenko danas je optužio Ukrajinu da priprema napad na njegovu zemlju i najavio da će Minsk zbog toga rasporediti rusko-bjelorusku vojnu skupinu, ali nije rekao gdje.

Poljska svojim državljanima: Napustite Bjelorusiju

AFP javlja kako je Lukašenko rekao da Poljska, Litva i Ukrajina "obučavaju bjeloruske radikalne militante" za "sabotažu, terorističke napade i organizaciju pobune u vojsci".

Poljska, koja dijeli granicu s Bjelorusijom, danas je pozvala svoje državljane da napuste tu zemlju, piše Index.hr.

Kopirati
Drag cursor here to close