Osudili Francusku

Policija pokušala rastjerati studente - Prozvali Macrona zbog masakra u Gazi

Policija je pokušala rastjerati stotine studenata koji nisu odustajali od prosvjeda te su se okupili na Trgu Panteon kako bi osudili Francusku i Macrona za "sudioništvo" u masakru u Pojasu Gaze.
Vijesti / Svijet | 25. 04. 2024. u 17:06 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grupa propalestinskih prosvjednika prosvjedovala je u četvrtak, kod Univerziteta Sorbona u Parizu u Francuskoj gdje je predsjednik te zemlje Emmanuel Macron držao govor o Europi.

Intervenirala je i policija pokušavajući da rastjera stotine studenata koji nisu odustajali od prosvjeda te su se okupili na Trgu Panteon kako bi osudili Francusku i Macrona za "sudioništvo" u masakru u Pojasu Gaze. Prosvjednici su nosili palestinske zastave.

Izrael je pokrenuo ofanzivu na Pojas Gaze od prekograničnog napada palestinske grupe Hamas 7. listopada. Od tada je u enklavi ubijeno više od 34.300 Palestinaca.

Izraelski rat je gurnuo 85 posto stanovništva Pojasa Gaze u interno raseljene uz akutnu nestašicu hrane, čiste vode i lijekova, dok je 60 posto infrastrukture enklave oštećeno ili uništeno, podaci su Ujedinjenih nacija.

Izrael je pred Međunarodnim sudom pravde optužen za genocid. Privremenom presudom u siječnju Tel Avivu je naloženo da zaustavi genocidna djela i poduzme mjere kako bi se osiguralo pružanje humanitarne pomoći civilima u Gazi.

Kopirati
Drag cursor here to close