Ukrajina-Rusija

Počela druga runda pregovora

Prva runda pregovora između Rusije i Ukrajine održana je u ponedjeljak, bez konkretnih rezultata nakon razgovora koji su trajali oko pet sati.
Vijesti / Svijet | 03. 03. 2022. u 17:46 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Druga runda mirovnih pregovora između Rusije i Ukrajine počela je u četvrtak u bjeloruskom gradu Brestu, javlja Anadolija.

Ukrajinsko izaslanstvo stiglo je tijekom dana, dok je ruska u grad doputovala u srijedu.

Vladimir Medinski, čelnik ruskog izaslanstva, rekao je novinarima u srijedu da će se razgovori fokusirati na "pitanja vezana za prekid vatre i potrebu za humanitarnim koridorom".

"Razgovarali smo o našim stavovima na našim prethodnim sastancima. Rusija je iznijela niz inicijativa u vezi sa trenutnim prekidom vatre," rekao je Medinski.

Prva runda pregovora između Rusije i Ukrajine održana je u ponedjeljak, bez konkretnih rezultata nakon razgovora koji su trajali oko pet sati. Obje strane su se, međutim, složile da održe drugu rundu pregovora kako bi postigli prekid vatre.

Više od 2.000 civila je ubijeno otkako je Rusija 24. veljače započela rat protiv Ukrajine, pokazuju podaci ukrajinskih vlasti, dok Agencija Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR) procjenjuje da je više od 874.000 ljudi izbjeglo u susjedne zemlje.

Kopirati
Drag cursor here to close