Izraelski napad

Papa Franjo užasnut zbog ubojstva humanitarnih radnika u Gazi

''Izražavam svoju duboku žalost zbog dobrovoljaca koji su poginuli dok su dijelili humanitarnu pomoć u Gazi. Molim se za njih i za njihove obitelji'', kazao je papa.
Vijesti / Svijet | 03. 04. 2024. u 16:28 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papa Franjo je u srijedu izrazio užasnutost zbog ubojstva sedam humanitarnih radnika koji su dostavljali hranu u Gazi za dobrotvornu organizaciju World Central Kitchen u izraelskom napadu ovog tjedna.

''Ponovo obnavljam svoj čvrst zahtjev za trenutnim prekidom vatre u Pojasu Gaze'' - rekao je Franjo na kraju svoje tjedne opće audijencije.

''Izražavam svoju duboku žalost zbog dobrovoljaca koji su poginuli dok su dijelili humanitarnu pomoć u Gazi. Molim se za njih i za njihove obitelji i obnavljam svoj apel da se omogući pristup humanitarnoj pomoći iscrpljenom, napaćenom civilnom stanovništvu i da se taoci (koje drži Hamas) odmah puste'' - dodao je papa.

Također je pokazao brojanicu i primjerak Novog zavjeta mladog ukrajinskog vojnika poginulog u ratu izazvanom ruskom invazijom.

''Želio bih da svi zašute na trenutak i misle na ovog dječaka i mnoge druge poput njega koji su poginuli u ovom ludilu rata'' - rekao je pontifik.

''Rat uvijek uništava. Mislimo na njih i pomolimo se'' - poručio je.

Kopirati
Drag cursor here to close