Aerodrom

Pametne kabine za spavanje su novo utočište putnicima

Kabine su opremljene prostorom za ležanje, priključkom za struju i USB-om, besplatnim WiFi-jem, kao i prostorom za odlaganje stvari te stolom na rasklapanje.
Vijesti / Svijet | 24. 01. 2022. u 14:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radno mjesto, mjesto za odmor ili potpuno opremljen prostor za spavanje - nova usluga na bečkom aerodromu pruža još više udobnosti za putnike. Na Terminalu 3 putnici mogu iznajmiti pametne kabine italijanskog start-up-a Zzzleepandgo.

Svaka od ukupno 16 "Smart Lounges" predstavlja ekskluzivno mjesto za odmor od 3m². Kabine su opremljene prostorom za ležanje, priključkom za struju i USB-om, besplatnim WiFi-jem, kao i prostorom za odlaganje stvari te stolom na rasklapanje. Osim toga, sve kabine posjeduju multimedijalni sustav pomoću kojeg se mogu emitirati filmovi i glazba, kontrolirati ventilacija, svjetla i zavjese za zamračenje.

"Putnici s dužim boravkom na aerodromu sada mogu premostiti vrijeme čekanja opušteno i u miru u modernoj kabini za spavanje iz Zzzleepandga. S početkom ljetnog reda letenja, broj putnika na bečkom aerodromu će se također povećati i bit će nam drago da se što više putnika uvjeri u prednosti kabina”, rekao je Julian Jäger, izvršni direktor Flughafen Wien AG.

Na drugom nivou Terminala 3, putnicima je na raspolaganju 16 pametnih kabina. Za korištenje se gosti registriraju direktno na virtualnoj recepciji kabine gdje učitaju svoju putovnicu, kreditnu karticu i COVID-19-potvrdu. Dok je rezervacije moguće izvršiti i unaprijed putem web stranice. Tijekom razdoblja najma korisnik može ulaziti i izlaziti iz kabine bez ograničenja. Kabine se čiste i dezinficirfaju nakon svakog iznajmljivanja, a automatski sustav ventilacije filtrira bakterije i viruse iz zraka. Korištenje iznosi 9€ po satu, ali se spavaća kabina može rezervirati i za cijelu noć (od 48€) ili duže. Plaćanje se vrši pri odlasku, priopćila je Mreža za međunarodnu komunikaciju Grada Beča.

Kopirati
Drag cursor here to close