Kulturni centar Europe

Bloomberg: Beč je jedna od najboljih turističkih destinacija 2022. godine

Američki medij "Bloomberg" proglasio je Beč ove godine jedinom europskom prijestolnicom među 25 najuzbudljivijih turističkih destinacija na svijetu.
Gospodarstvo / Turizam | 20. 01. 2022. u 13:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Unatoč ograničenjima u prethodnoj godini, želja za putovanjima je i dalje velika. Američki portal "Bloomberg" i britanski "TheIndependent", dva vodeća međunarodna medija, uvrstili su Beč na listu najboljih turističkih destinacija za 2022. godinu.

Američki medij "Bloomberg" proglasio je Beč ove godine jedinom europskom prijestolnicom među 25 najuzbudljivijih turističkih destinacija na svijetu. Bloombergove preporuke za putovanja, koje izlaze jednom godišnje, ubrajaju se među najutjecajnije u SAD-u. Neposredno prije toga, online izdanje britanskog lista "TheIndependent" je također svrstalo Beč među najbolje svjetske turističke destinacije u 2022. Glavni grad Austrije ocijenjen je kao kulturni centar Europe. Među najveće vrline Beča navedeni su bogata kultura i dobra infrastruktura.

Beč je pridobio urednike Bloomberga sa inovativnim hotelima koji povezuju povijesni šarm sa modernim aspektima i raznovrsnom kulturnom ponudom te kulinarskim bogatstvom. Slična je i ocjena Independenta, koji pored kulinarskog, kulturnog i historijskog naslijeđa poseban naglasak stavlja na novu klimatski prihvatljivu noćnu željezničku liniju do Pariza. Isti stav po pitanju linije Pariz – Beč je zauzeo i britanski "Financial Times".

"Ovakva priznanja pokazuju da Beč unatoč pandemiji spada u najbolje turističke destinacije. To daje nadu za 2022. godinu. Mnogobrojne inicijative grada za podršku turizmu obećavaju i imaju efekta", izjavio je Peter Hanke, član bečke vlade, resor za financije, privredu, rad, internacionalne odnose i bečka javna poduzeća.

Kopirati
Drag cursor here to close