Mahmoud Abbas

Palestinci će tražiti punopravno članstvo u UN-u

'' Mi smo država i vlast, mi imamo granice i imamo pravo da nas svijet prizna'', ističe palestinski predsjednik
Vijesti / Svijet | 26. 12. 2017. u 09:57 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Palestinci će tražiti punopravno članstvo u Ujedinjenim narodima i uključenje u 22 međunarodne organizacije, u odgovoru na američko priznanje Jeruzalema kao prijestolnice Izraela, izjavio je palestinski predsjednik Mahmoud Abbas u govoru na početku sastanka s visokim palestinskim čelnicima u  Ramallahu u ponedjeljak navečer.

Abbas je govorio o toj temi na izvanrednoj sjednici Organizacije islamske suradnje u Istanbulu prošlog tjedna, tvrdeći čak da Izrael nije vrijedan međunarodnog priznanja.

''Nema granica s Izraelom i međunarodno pravo je protiv njihovog priznanja. Oni su, međutim, prevarili Opću skupštinu tvrdeći da će provesti rezolucije UN-a 181 i 194 do danas, oni ih nisu proveli'', izjavio je on tada.

''Mi ćemo se ponovno obratiti Ujedinjenim narodima kako bismo zatražili punopravno članstvo. Mi smo država i vlast, mi imamo granice i imamo pravo da nas svijet prizna'', navodi palestinska novinska agencija Wafa Abbasovu izjavu.

''Moramo poduzeti zakonske, političke i diplomatske mjere. SAD je izabran da ne bude posrednik u mirovnom procesu. Mi ih odbacujemo kao posrednika. SAD je uz Izrael, i on ga podržava i pomaže'', kazao je palestinski čelnik.

Kopirati
Drag cursor here to close