Reakcija

Palestina povukla veleposlanika iz Abu Dabija

Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) postigli su u četvrtak povijesni dogovor koji će dovesti do potpune normalizacije diplomatskih odnosa
Vijesti / Svijet | 14. 08. 2020. u 06:51 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Palestina je povukla svog veleposlanika iz Abu Dabija kao reakciju na sporazum o normalizaciji odnosa Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) i Izraela.

Ministarstvo vanjskih poslova Palestine priopćio je u četvrtak da je opozvalo svog veleposlanika u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) kao odgovor na sporazum postignut između Abu Dabija i Izraela.

Podsjetimo, Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) postigli su u četvrtak povijesni dogovor koji će dovesti do potpune normalizacije diplomatskih odnosa dviju zemalja Bliskog Istoka. Sporazum je postignut posredovanjem predsjednika SAD-a Donalda Trumpa.

U zajedničkom priopćenju SAD-a, UAE i Izraela navodi se da će ovim dogovorom promovirati mir u regiji Bliskog Istoka, dodajući da je ovaj korak dokaz odvažne diplomacije i vizije trojice vođa, aludirajući na prestolonasljednika Abu Dabija Mohammeda bin Zayeda al-Nahyana, Trumpa i izraelskog premijera Benjamina Netanyahua.

Kopirati
Drag cursor here to close